Asi před rokem jsem se v Dobrém ránu seznámila s moc milou Petrou Špindlerovou, herečkou a lektorkou jógy. Padly jsme si ve vysílání do oka. Petře chutnaly moje vegetariánské a vitariánské (raw) recepty a mě zaujal způsob i zápal, se kterým cvičí jógu. A tak jsem začala hned navštěvovat její hodiny ve studiu Yogame. Tam jsem potkala Gábinu (na fotce vpravo). S manželem šli se mnou do Sapy a líbilo se jim to tak moc, že mě později oslovila, abych sestavila speciální zdravé menu na jógový víkend o letošním letním slunovratu, který pravidelně s Petrou pořádají. No, co vám budu povídat! To bylo přesně něco pro mě. :)
Tak jsem řekla jo! A od pátku 19. do neděle 21. června jsem se prakticky nehnula z kuchyně, protože připravovat a vařit pro 14 hladových jogínek tříchodová menu v jedné osobě je docela záhul. Ale bylo to skvělý a nevyměnila bych to ani za jistojistě skvělou návštěvu Apetit pikniku, o kterej jsem tím pádem přišla. O to víc jsem pak samozřejmě slintala nad obrázkama z Instagramu, co dávali snad všichni Pražáci i návštěvníci z širokýho okolí.
To bylo jen tak na úvod, abyste věděli, jak „slepá k houslím přišla“ a doložila tak, že žádná setkání nejsou náhodná!
Okolí Sázavy i statek má neskutečnou atmosféru. Je rodinný a o to krásnější a autentičtější celý víkend byl.
Vymyslela jsem menu, které bylo bez masa, ale nikoli bez chuti. Bylo založeno na vegetariánských, veganských a vitariánských chodech, aby bylo pestré, zajímavé a zdravé, ale zároveň i jednoduché, lehce stravitelné a přitom dostatečně vydatné.
Víkendové jógové menu
Pátek
večeře:
- Letní salátek s oříškovou zálivkou a sušenými rajčaty – raw
- Hummus se sušenými rajčaty s mrkví, řapíkatým celerem, daikonem a okurkou – vegan
- Quesadilla se špenátem, fetou, olivami a cuketovo-fíkovou salsou – vegetarian
Sobota
snídaně:
- Zelené smoothie – raw
oběd:
- Dýňový krém s červenou quinoou a granátovým jablkem – vegan
- Cuketové špagety s rajčatovým pestem a „sýrem“ – raw
- Čokoládový dort s jahodami – raw
večeře:
- Salát s kozím sýrem, dýní a brusinkami – vegetarian
- Indická polévka z červené čočky – vegan
- Pizza s polníčkem, třesňovými rajčátky a černými olivami – raw
Neděle
snídaně:
- Jahodovo-banánové smoothie s chia semínky (z mandlového mléka) – vegan
- Banánové palačinky s kešú nutelou, jahodami a meduňkou – raw
Cvičilo se 108 pozdravů slunci a speciální detoxikační sestavy. Holky pak přišly hladový tak, že se na jídlo občas vrhaly jako kobylky. A myslím, že jim fakt chutnalo. Za největší hity, na kterých se všechny shodly, prohlásily: obě smoothie, oba saláty, obě polévky, quesadillu, čokoládový dort a palačinku. Upřímně řečeno, pozorovat z kuchyně, jak někdo jí moje jídlo a prakticky „ani nedutá“, bude asi vždycky ten nejlepší pocit a největší odměna na světě!
A tak se s Gábinou a Petrou těšíme na další takovou akci! A už máme nové datum! :) Takže jestli chcete zažít úplně perfektní víkend s jógou, skvěle a zdravě se najíst a zrelaxovat na krásném místě, pište si do diáře 22.–24. dubna 2016 a mně na e-mail, že máte zájem: jana@zasadnezdrave.cz.
Abyste si uměli představit, jaké to bylo a jak to všechno probíhalo, tak v galerii pod článkem je několik fotek, co jsem stihla během vaření udělat.
Děkuju taky svým partnerům – bio obchodu CountryLife za ty nejlepší bio suroviny, bez kterých by se to neobešlo, a Traminal.cz za stroje, bez kterých bych tak dobré menu nepřipravila. <3
Pusto a prázdno. Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...