Zbývají vám občas uvařené těstoviny? Anebo jich rovnou vaříváte taky víc jako já? Tohle je ideální vyletněná verze do teplých dnů, která se vám může hodit nejen jako rychlá a zdravá večeře.
Tenhle zeleninový těstovinový salát z celozrnných penne se sýrem cottage jsem posledně chystala na naši rodinnou oslavu. A všem moc chutnal!
Je to taková ta vděčná rychlovka, které stačí jen barevná čerstvá zelenina (cibule, okurka, paprika…) a trocha času, aby se chutě prosadily a ovoněly základ z těstovin. Jestli použijete kolínka nebo fusilli, je na vás! Občas přidávám řecký jogurt, když nemám majonézu. A když jsou kapari nebo zelený olivy, hodí se tam taky.
Cottage mám nejradši ten z farmy Kosařův mlýn – Bio Vavřinec, když není, tak v obchodě sahám alespoň po tom od Madety.
Recept vznikl v rámci instagramové spolupráce se značkou Siemens.
Nejlepší funkční kosmetika v Česku. V korejským stylu!
Pro inspiraci semDárek k nákupu nad 3 400 Kč v hodnotě 2 100 Kč
zadejte v košíku kód
DAREKODJAJI
A získáte cestovní kosmetickou sadu ZDARMA
Jak na to? Vyberte si produkt/y v minimální hodnotě 3 400 Kč, přihoďte k nim do košíku cestovní set GPC, zadejte kód: DAREKODJAJI, díky kterému se vám pak automaticky cena cestovního setu odečte od celé objednávky a vy ho tak získáte zdarma jako dárek.
1. Uvařte těstoviny v horké osolené vodě „al dente“ – na skus, pokud už nemáte vařené.
TIP: Salát je ideální na zpracování těstovin, které zbyly z předešlého dne.
2. Vařená vejce oloupejte a nakrájejte na kousky. Žloutek bude mazlavý, ale to je dobře. Hezky celý salát pomůže spojit.
3. Šalotku nakrájejte na kostičky a zeleninu na větší kostky, podle nálady.
4. V míse vše dobře promíchejte spolu se sýrem cottage, majonézou a nasekanou petrželkou. Osolte a opepřete podle chuti.
5. Salát podávejte dobře odleželý, aby stihly těstoviny pojmout všechny chutě a vůně čerstvých surovin.
TIP: Uvedené množství vystačí jako část pohoštění na jedné větší rodinné oslavě! :)
Pusto a prázdno. Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...