Nejjednodušší, voňavé a plnohodnotné nudle s masovými kuličkami z jednoho pekáče jsou naše oblíbené letní a dovolenkové jídlo.
Tohle je totiž ideální jídlo, kdy nechcete jeho přípravou strávit hodinu u plotny (sám se potom jen peče v troubě), a potřebujete, aby se najedla celá rodina plnohodnotně, zdravě i vydatně.
Ať už použijete mleté maso vepřové, mix anebo krůtí, vždycky budou skvělé!
Recept vznikl ve spolupráci s českou značkou nádobí Fabini.
Máte doma sklep?
A mohla bych ho vidět?
Mám pro vás slevu 10% při objednání na zembag.cz!
zadejte v košíku můj slevový kód
JAJA10
1. Cibulku orestujte na olivovém oleji. Na stejné pánvi (bez tuku) orestujte i slunečnicová semínka.
2. V míse smíchejte maso s vychladlou cibulkou a semínky, nasekaným česnekem, celým rozbitým vejcem, nastrouhaným parmezánem, nasekanou bazalkou, osolte a opepřete. Vytvořte kuličky.
3. Předehřejte troubu na 200°C na spodní a horní ohřev.
4. V pekáči smíchejte špagety, pasatu, krájená rajčata a vodu, zakápněte olejem a promíchejte. Osolte a lehce opepřete, pokud to máte rádi.
5. Pak na špagety vyskládejte masové koule, přidejte olivy i trochu másla, kvůli chuti i krémovější konzistenci omáčky.
6. Pečte asi 45 minut, do měkka. Za takovou dobu nečekejte “spaghetti al dente”, ale opravdu spíše “nudle”, jak píšu v úvodu. Za tu rychlost a nenáročnost to ale opravdu stojí. A nebojte, fakt se vám kvalitní semolinové špagety (tím spíš, když je v omáčce s olejem pěkně promícháte) neslepí, jak můžete vidět na konci videa.
7. Jakmile vyndáte pekáč z trouby, přistrouhněte na špagety ještě trošku sýra, vše zasypte čerstvou bazalkou anebo klidně salátem, jak to často na dovolených dělám já.
Pusto a prázdno. Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...