Nadýchaní skořicoví šneci s celozrnnou moukou
Nadýchaní skořicoví šneci s celozrnnou moukou
Jana Králiková - 'ZÁSADNĚ' ZDRAVĚ Brunch   Dezerty  

Nadýchaní skořicoví šneci s celozrnnou moukou

číst dál

Hodí se pro

8 šneků
1,5 hodiny příprava + 1 hodina postup
Jednoduchý Jednoduchý

Tihle nadýchaní šneci kanelbullar voňaví po skořici a zeleném kardamomu s podílem celozrnné mouky, a tedy s vyšším podílem vlákniny, jsou parádní inspirace, jak na víkendový brunch, tak třeba jako proviant na výlet či návštěvu.

Miluju vůni skořicových šneků s kardamomem. Je to taková opojná vůně skoroVánoc. A tihle motanci částečně z celozrnné mouky jsou stejně tak nadýchaní jako jejich bráškové z čisté pšenice.

Na ozdobu můžet použít jedlé květy čerstvé nebo sušené. Anebo klidně prach z lyofilizovaného ovoce a drcené pistácie. V každém případě budou báječní!

Recept vznikl ve spolupráci s českou značkou nádobí Fabini.

Na těsto:

  • 200 g celozrnné (špaldové) mouky
  • 250 g hladké (špaldové) mouky
  • 1/2 balíčku (5g) sušeného droždí
  • 50 g třtinového cukru
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého zeleného kardamomu
  • 1/2 lžičky mleté pravé skořice
  • 80 g rozpuštěného másla
  • 250 ml mléka

Na náplň:

  • 100 g másla
  • 50 g třtinového cukru
  • 1 lžíce mleté pravé skořice
  • 1/2 lžičky mletého zeleného kardamomu

Na polevu:

  • 80 g moučkového cukru
    2 lžíce řeckého jogurtu
    1 lžička rumu
    1 lžička citronové šťávy

Postup:

1. Smíchejte odváženou mouku se zbylými suchými ingrediencemi do jedné velké mísy, promíchejte.

2. Přilijte rozpuštěné máslo a mléko pokojové teploty a vypracujte hladké, lehce lepivé těsto. Nechte kynout, dokud nezdvojnásobí objem, tzn. 1-1,5 hodiny. Mezi tím si připravte náplň a polevu.

3. Změklé máslo smíchejte s cukrem a kořením a metlou vyšlehejte do voňavého krému.

4. Odvážený cukr smíchejte s jogurtem, citronovou šťávou a rumem a rozmíchejte do hladka.

5. Vykynuté těsto znovu zpracujte v rukách, rozválejte na půl centimetrovou placku, pomažte ji krémem, zarolujte a rozdělte na 8 stejně velkých šneků jako na videu. Nechte dalších 40 min-hodinu vykynout, a pak pečte 20-30 minut na 200C. Nechte vychladnout, a pak zalijte polevou. Zasypat můžete jedlými květy anebo třeba lyofilizovaným ovocem.

Jana Králiková - ZÁSADNĚ ZDRAVĚ

Pusto a prázdno. Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...

Přidat konimentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kurzy vaření Přidejte se!

Můj Instagram Jája frčí na Instáči, hlavně teda piští na stories

Ahoj, jmenuju se Jana. Jsem hodná. Nutriční gastronomka.

Zásadně zdravě – Jana Králiková

Zásadně zdravě O jídle. O zdravém těle. O zdravém rozumu. A taky o životním stylu, který vás bude bavit.

Tady máte dort. Dortem nic nezkazíš. Říkali.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Zásadně zdravě – Jana Králiková

Děkuju. Že jste to se mnou došmrdlali až sem.

Zásadně zdravě – Jana Králiková
Vietnam s Jájou - od 6. do 16. března 2019 Do Vietnamu!
Kuchařka Gastrokroužku - Spojilo nás jídlo Kuchařka tady!
Food blog roku - Hlasujte tady! Hlasujte tady!