Tihle nadýchaní šneci kanelbullar voňaví po skořici a zeleném kardamomu s podílem celozrnné mouky, a tedy s vyšším podílem vlákniny, jsou parádní inspirace, jak na víkendový brunch, tak třeba jako proviant na výlet či návštěvu.
Miluju vůni skořicových šneků s kardamomem. Je to taková opojná vůně skoroVánoc. A tihle motanci částečně z celozrnné mouky jsou stejně tak nadýchaní jako jejich bráškové z čisté pšenice.
Na ozdobu můžet použít jedlé květy čerstvé nebo sušené. Anebo klidně prach z lyofilizovaného ovoce a drcené pistácie. V každém případě budou báječní!
Recept vznikl ve spolupráci s českou značkou nádobí Fabini.
Doplňky stravy, kvalitní produkty pro zdraví i do kuchyně. To chceš!
Pro inspiraci semMám pro vás slevu 5% při objednání na fabini.cz!
zadejte v košíku můj slevový kód
JAJA5
1. Smíchejte odváženou mouku se zbylými suchými ingrediencemi do jedné velké mísy, promíchejte.
2. Přilijte rozpuštěné máslo a mléko pokojové teploty a vypracujte hladké, lehce lepivé těsto. Nechte kynout, dokud nezdvojnásobí objem, tzn. 1-1,5 hodiny. Mezi tím si připravte náplň a polevu.
3. Změklé máslo smíchejte s cukrem a kořením a metlou vyšlehejte do voňavého krému.
4. Odvážený cukr smíchejte s jogurtem, citronovou šťávou a rumem a rozmíchejte do hladka.
5. Vykynuté těsto znovu zpracujte v rukách, rozválejte na půl centimetrovou placku, pomažte ji krémem, zarolujte a rozdělte na 8 stejně velkých šneků jako na videu. Nechte dalších 40 min-hodinu vykynout, a pak pečte 20-30 minut na 200C. Nechte vychladnout, a pak zalijte polevou. Zasypat můžete jedlými květy anebo třeba lyofilizovaným ovocem.
Pusto a prázdno. Bez vašich komentářů je tu strašně smutno...