Miluju kimči. A miluju ho dokonce tak moc, až jsem si řekla, že z něj občas zkusím něco uvařit anebo upíct. Abychom měli obměnu k jeho čistě fermentovaný podobě. A tak tu kromě naloženého kimči najdete recept na pár zajímavých variací. Zkusíte je taky? Dneska mám pro vás tuhle jednoduchou, pikantní, tvarohovou pomazánku!
A kdyby vám to nestačilo, anebo jste snad neměli naložený základ, tuhle je pár receptů, co by vás mohly bavit!
Na pomazánku je nejlepší hodně uleželé kimči. Výsledek bude díky tomu výraznější a chutnější!
pokud neseženete dobrou brynzu, zkuste pomazánku s tvarohem (miluju tenhle z Držovic).
Máte doma sklep?
A mohla bych ho vidět?
Mám pro vás slevu 10% při objednání na zembag.cz!
zadejte v košíku můj slevový kód
JAJA10
1. Kimči nasekejte na drobno a dejte do misky.
TIP: Čím uleželejší kimči použijete, tím lépe! Déle fermentované kimči má výraznější a plnější chuť, protože je pořádně prokvašené.
2. Ke kimči prolisujte česnek.
TIP: Pokud vás syrový česnek nadýmá nebo vás jinak dráždí, zkuste ho rozpůlit a vyjmout vnitřní klíček plný enzymů, které můžou dráždit trávicí systém.
3. Přidejte brynzu, majonézu a šťávu z kimči, promíchejte.
4. Dochuťte solí, čerstvým pepřem a případně chilli vločkami.
Já ji mám nejradši na domácím semínkovém kváskovém chlebu, ozdobenou klíčky. Třeba čerstvý rukoly, kterou vidíte na obrázku.
Mňam. Skvělá. Výrazná a pikantní. To já ráda. Moc jsem si pochutnala. Určitě doporučuji.
PS: Škoda jen, že nemáte na webovkách možnost vyhledávat, stačilo by zadat kimchi a nemusela bych klikat a klikat..a nebo jsem jen slepá a lupu jsem nenašla ?